Mer ekomjölk från svenska kossor

11 mars, 2014 i Handel, Livsmedel

Svenska kossor levererar allt mer ekologisk mjölk och bland bönderna finns intresset för att ställa om sin produktion. Men så länge inte fler konsumenter är villiga att betala de där extra kronorna, säger mejerierna stopp, skriver Skövde Nyheter. – Pratar du med konsumenter, tycker de att det är jättebra med ekologiskt, men när de sen ska välja mjölk, väljer de den billigare ändå – den ser likadan ut och den smakar likadant. Man tänker i ganska strikt ekonomiska termer. Om människor såg det i ett större sammanhang, skulle man se att ekologiskt är det enda hållbara på sikt, säger lantbrukaren Niclas Fällström. På LRF säger man att ”ansvaret ligger på konsumenterna” för att konsumtionen av ekomjölk och därmed produktionen ska öka. Läs mer >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.