25 ton felmärkt kött kan ha sålts

12 mars, 2014 i Handel, Livsmedel

Skandalen med buffelkött som marknadsförts som italiensk oxfilé växer. Flera medier rapporterar att partiet omfattade drygt 25 ton kött som sålts i butiker över stora delar av landet, skriver TT. Ica, som köpt in runt 20 ton kött, uppges vara värst drabbat. Även livsmedelskedjan Pekås, som är dotterbolag till Konsum Värmland, kan ha sålt flera ton felmärkt kött från samma parti. Bara i Degerfors-butiken misstänks närmare 100 kilo felmärkt kött ha sålts. – Man blir rent av förbannad om jag ska vara uppriktig men det hjälps inte i en sån här situation, gjort är gjort. Branschen får sig ytterligare en törn igen i samband med detta. Att köpa klippartier i dag kanske på sikt blir ett minne blott, vi får se vilket beslut vi tar i den frågan, säger Tony Carlsson, vd på Pekås, till SVT Tvärsnytt.

Kommentarsfunktionen är avstängd.