300 miljoner kreditkortsnummer till salu

13 mars, 2014 i Bedrägeri

En färsk rapport från IT-säkerhetsföretaget McAfee visar att det blir allt enklare och vanligare att sälja kreditkortsinformation och att tillhandahålla verktyg som gör det möjligt för vem som helst att stjäla känslig information från kassasystem, skriver Dagens Handel. – Den här ökningen av riktade attacker sammanfaller med julhandeln, som återigen slog rekord förra året. Rapporten visar att fler privatpersoner än någonsin drabbades personligen av IT-bedrägerier under 2013 och trenden med riktade attacker mot handelsplatser är en bidragande orsak. Just nu ligger cirka 300 miljoner kreditkortsnummer ute till försäljning på den svarta marknaden, säger Fredrik Möller, vd för McAfees moderbolag Intel Security i Norden och Baltikum. Läs mer >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.