Identitetskapare gripen och häktad

13 mars, 2014 i Bedrägeri

Den 23-årige man som kapat minst en tonårings identitet på nätet för att lura unga tjejer att skicka nakenbilder som sedan blev utpressningsmedel är nu gripen och häktad av polis och på sannolika skäl misstänkt för grovt utnyttjande av barn för sexuell posering, olaga hot och sexuellt ofredande, skriver SVT Uppdrag Granskning. – Han har vidgått att han har haft kontakt med de här flickorna på det här sättet och i det här syftet. Han har erkänt brott vad det gäller utnyttjande av barn för sexuell posering men inte grovt brott utan av normalgraden då och sedan har han erkänt ofredande gentemot den här personen då vars identitet han har använt sig av, säger Linda Lauronen, åklagare vid åklagarkammaren i Stockholm. Läs mer >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.