Ledare: Ge polisen resurser att reda ut internetbrott

13 mars, 2014 i Bedrägeri

”Ingen ska behöva få sitt liv förstört och gå så långt som till självmord för att polisen inte tar verkligheten på internet på allvar förrän Uppdrag gransknings reportrar ringer upp.” Det skriver Sofia Mirjamsdotter i en ledarkrönika i ST som en reaktion på gårdagens Uppdrag Granskning. Hon vill att polisen ska ges mer resurser och ökad kunskap för att komma tillrätta med internetbrotten. ”Det är inte sant att polisen inte kan hitta dessa personer som använder anonymiseringstjänster för att begå brott med hjälp av internet. Det är inte sant att personerna inte kan spåras. Uppdrag Granskning lyckades. Det är extremt ovanligt att en person är så skicklig på att sopa bort sina spår att polisen saknar metoder för att finna dem.” skriver hon i ledaren som kan läsas här >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.