Alltfler luras av falska markadsundersökningar

14 mars, 2014 i Bedrägeri

Allt fler falska marknadsundersökningar dyker upp intill seriösa sajter – till exempel Försäkringskassan och Icabanken – som får en tro att man kommer få en gratisprodukt men i själva verket blir ett dyr prenumeration på någon tjänst, skriver SVT Nyheter. På bara några år har anmälningarna till Konsument Europa, enheten inom Konsumentverket som tar hand om dessa ärenden, ökat med flera hundra procent. – Det här abonnemangsupplägget är mycket vilseledande. Om vi tar wippy.com som exempel så finns det en marknadsföring som säger att det är en gratis registrering, men så är inte fallet eftersom man automatiskt blir guldmedlem och då kostar det 350 kronor i månaden, säger Erik Mattson, juridisk rådgivare på Konsument Europa. Läs mer >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.