Här är bedragarnas nya falska Google-mejl

14 mars, 2014 i Bedrägeri

Säkerhetsföretaget Symantec meddelar att det just nu pågår nätfiskeattacker som riktar sig mot användare av Google Drive, skriver PC för Alla. Nätfiskeattacken består av e-postmeddelanden som uppmanar mottagaren att klicka på en länk för att ladda ned ett dokument från Google Drive. Ett klick på länken tar användaren till en falsk webbplats som är utformad precis som Google Drive och ber om inloggningsuppgifterna. Problemet är att den falska inloggningssidan är huserad på Googles webbplats och använder kryptering, vilket gör det extra svårt att upptäcka bedrägeriet. Skulle mottagaren nappa på bedrägeriet skickas inloggningsuppgifterna till en extern webbserver som kontrolleras av bedragarna. Eftersom inloggningsuppgifterna också används för många andra tjänster – till exempel Gmail och Google Play – är man extra utsatt om man går på bluffen. Till exempel kan bedragarna använda uppgifterna för att köpa appar på ditt kort. Läs mer >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.