KOV och organisationer uppdaterar Hantverkarformuläret

17 mars, 2014 i Handel, Konsumenträtt

I ett pressmeddelande meddelar Konsumentverket att man tillsammans med Villaägarnas Riksförbund och Sveriges Byggindustrier uppdaterat Hantverkarformuläret – avtalsmallen som hjälper både konsumenter och hantverkare till ett bra avtal som gör arbetet lättare och som kraftigt minskar risken för problem. Senast avtalsmallen sågs över var 2009 och bland nyheterna finns bland annat att formuläret anpassats för ROT-avdrag. Till pressmeddelandet >>  – En stor nyhet är att det går att använda i surfplattor och mobiltelefoner. Annars handlar det i mångt och mycket om förtydliganden, exempelvis när det gäller priset, och rotklausuler. Vi har också kompletterar med en blankett för ändringar och tilläggsarbeten. Det är ju inte ovanligt att kunden, under arbetets gång, får nya idéer. Så säger Daniel Gustafsson, jurist på Konsumentverket, i en kortare intervju med NWT som handlar om just den nya avtalsmallen. Läs mer >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.