Lurade köpare att förskottsbetala

24 mars, 2014 i Bedrägeri

En 49-årig man åtalas för bland annat ett dussintal bedrägerier på internet, skriver NT. Mannens upplägg var att kontakta personer runt om i landet som via annonser på internet sökt efter olika varor. Det handlar om allt från biljetter till olika evenemang till bil- och motordelar. Mannen har utgett sig för att ha den eftersökta varan och lurat köparna att förskottsbetala till hans bankkonto. 49-åringen åtalas även för att mot faktura ha fått ut varor för närmare 12 000 kronor från en affär. Han vilseledde säljaren genom att utge sig för att representera ett företag i Jönköping som inte fanns i verkligheten. Bluffaffärerna ska ha inbringat omkring 35 000 kronor i kontanter och varor. Till notisen >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.