Kontroll men också dialog när mat granskas

26 mars, 2014 i Handel, Livsmedel

När Mjölbys livsmedelsinspektörer genomför kontroll försöker man få till en dialog med restaurang- och matbutiksägarna, skriver Corren. – Vi försöker vara så raka och tydliga som möjligt så att det blir en bra dialog, säger livsmedelskontrollanten Jennie Söderstedt Tedelid till tidningen. Tidningen följer med på en inspektion, där man ska kontrollera att restaurangen åtgärdat tidigare brister. Restaurangägaren själv tycker att inspektionerna är nyttiga. – Det är bra, faktiskt, att de kan peka på grejor vi inte har tänkt på. Det är ju inte bara mig de kontrollerar utan även alla andra. Det känns tryggt att det är hårda regler. Inte minst för allmänhetens skull som inte ska behöva råka ut för fusk, säger ägaren Riva Lazar. Läs mer >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.