Fyra tusen för förstört USA-år

27 mars, 2014 i Konsumenträtt

Enligt reklamen skulle skolorna i USA anordna olika typer av aktiviteter och året präglas av ett rikt socialt liv. Men hans verklighet var en liten by i Kansas med ett par hundra invånare och endast två jämnåriga pojkar. Det fanns inga affärer, nöjesutbud eller kollektiva förbindelser till någon större stad. Familjen hade dessutom en resurskrävande dotter vilket medförde ständiga skrik och bråk i hemmet. Sydsvenskan skriver om hur en kille efter bara några veckor bröt sitt studieår i USA då hans förväntningar – baserat på reklamen – inte infriades. Företaget erbjöd ny värdfamilj efter att han framfört klagomål men då hade han bestämt sig för att åka hem och ville ha ersättning sina utlägg på 85 000 kronor tillbaka, plus 25 000 kronor i skadestånd. Företaget sa nej och erbjöd bara 4 000 kronor, och då tog han det hela till ARN. Där får företaget rätt, och anser att 4 000 kronor är rimligt i ersättning då han sa nej till en ny värdfamilj. Till nyheten >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.