Test: Engångsblöjor

27 mars, 2014 i Tester

De som är småbarnsföräldrar är blöjor en stor del av vardagen och de blir stora mängder sopor när engångsblöjorna kastas en efter en. SVT Plus har därför valt att testa tre fabrikat som har miljömärkta blöjor: Coop soft and dry, Favorit Bamse och Libero Comfort. Man villel se hur torra blöjorna håller sig på ytan och hur mycket de läcker, och även låta några barnfamiljer testa blöjorna i vardagen. När en vinnare ska koras efter alla delmoment är det Libero Comfort som tar förstaplatsen. Läs mer >> Att tygblöjor, jämfört med engångsblöjor, är mer miljövänliga är inte givet eftersom bomullsodling, vatten, tvättmedel och eventuell torktumling också är en miljöpåverkan. Men med rätt hantering kan man få det till att tygblöjan är bättre för miljön än engångsvarianten. Läs mer >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.