Biltema förlorar i ARN om trasig kaffetermos

28 mars, 2014 i Konsumenträtt

ARN rekommenderar Biltema att betala totalt 2 300 kronor till en kund som kompensation för en trasig kaffetermos, skriver HD. Samma dag som kvinnan köpte termosen diskade hon den, fyllde den med kaffe och ställde den i sin väska på köksbordet. Efter cirka tio minuter kände hon en kraftig kaffedoft och upptäckte att termosens innanmäte av glas hade spruckit. Hennes väska, plånbok och telefon var indränkta av kaffe. Väskan missfärgades, plånboken förstördes och telefonen fuktskadades. Biltema sa nej till skadestånd med motiveringen att termosen säljs i stora kvantiteter och genererar ytterst få reklamationer, och att det mest troliga är att termosen har utsatts för en tapp- eller stötskada. ARN vill att Biltema betalar skadestånd på 2300 kronor till den drabbade kunden, varav 300 kronor utgör ersättning för hennes förstörda väska, 500 kronor för plånboken samt 1 500 kronor för den självrisk hon har betalat för sin fördärvade telefon. Läs mer >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.