Måste betala för ridkurs som slutat

28 mars, 2014 i Konsumenträtt

En kvinna anmälde sina två barn till ridskola inför vårterminen och betalade för den när räkningen kom. Men ännu en räkning på 4 000 kronor kom när höstterminen skulle dra igång, trots att hon inte anmält barnen till någon fortsättning, skriver GD. Ridskolan hävdade att hon skulle ha meddelat att de inte ville fortsätta redan innan vårterminen var slut, 3,5 månader innan höstterminens början. Kvinnan tog fallet till ARN, som rekommenderar att kvinnan betalar halva terminsavgiften eftersom hon ska ha meddelats om villkoren, och ridskolan haft kostnader för att planera verksamheten. Bland annat ska ytterligare en häst ha köpts in. Nämnden skriver i sitt beslut att 3,5 i ”uppsägningstid” är lång tid för barn att behöva planera sin fritid. Till nyheten >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.