Drinken kan vara en sockerfälla

31 mars, 2014 i Hälsa, Livsmedel

Att ta en drink på lördagskvällen kan innebära att du får i dig en hel dagsranson socker. Det visar tester som experter har gjort för den brittiska tidningen Telegraphs räkning, rapporterar SVT Nyheter. Exempelvis innehåller en halvlitersflaska cider nästan lika mycket tillsatt socker – fem teskedar – som det rekommenderade högsta dagsintaget för en vuxen person. – Mängden socker i några av dessa drycker är verkligen häpnadsväckande. Eftersom bevisen för att socker är en av vår tids största hälsobovar växer sig allt starkare bör man absolut välja de mindre sockerstinna alternativen, säger hjärtläkaren och antisocker-aktivisten Aseem Malhotra till Telegraph. Vin, öl och champagne innehåller däremot alla betydligt mindre tillsatt socker. Läs mer >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.