Flera bedrägeriärenden hos konsumentvägledare

31 mars, 2014 i Bedrägeri

Christina Bröms, konsumentvägledare, har fått in flera ärenden i Mora och Rättvik som gäller telefonbedrägeri, skriver DT. I samtliga fall är det en falsk Microsoftrepresentant som påstått att den uppringdes dator behöver repareras. Personen, som talar engelska med indisk brytning, försöker få dig att lämna ut dina kortuppgifter. En person gjorde detta och blev av med drygt 2 600 kronor, något som polisanmälts. Christina Bröms råd är att bara ”lägga på” luren om man skulle få ett så kallat Microsoftsamtal. Till nyheten >>

1 svar på Flera bedrägeriärenden hos konsumentvägledare

  1. Jag har också fått telefonsamtal från Indien om min computer.
    Jag frågade vad han hade med den att göra och slängde sedan på luren,