Anmälningsvåg mot Söderslättsföretag

12 april, 2014 i Bedrägeri

Ett hundratal bedrägerianmälningar från hela Sverige har kommit in till Trelleborgspolisen. De drabbade är ofta mindre idrottsföreningar. Alla pekar ut samma företag – vars ägare bor i Trelleborg, skriver TA. Enligt polisanmälningarna är det ofta mindre idrottsklubbar och föreningar som blir kontaktade av företaget. I flera fall är det en person i utkanten av klubben eller företaget som blir kontaktad. Säljaren säger att de vunnit något, exempelvis en chokladask, alternativt att de ska få en provprodukt skickad till sig. Några dagar senare står en hel pall av produkten utanför föreningens dörr. Ofta rör det sig om lysrör eller rengöringsmedel. Och så kommer en faktura. I flera av polisanmälningarna nämns summor på omkring 15 000 kronor. Ägaren menar att de senaste polisanmälningarna inte har något att göra med hur försäljningen gått till, utan att de handlar om ryktesspridning och förtal över internet, mot hans företag. Till artikeln >>
Efter att ha betalt 32 000 kronor till företaget fick ordföranden i den lilla föreningen nog. ”Det här är en katastrof för oss”, säger hon. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.