Nya bluffen på Blocket – drar pengar via sms

12 maj, 2014 i Bedrägeri

Blocketveteranen Peter hade lagt ut en cykel när han fick svar. I sms:et stod det ”Jag är intresserad av att köpa din cykel” på klockren svenska, skriver Kvällsposten. – Då svarade jag ”Ring”. Och jag hann inte ens få bort mitt finger från telefonen innan jag fick ett ytterligare ett meddelande, säger Peter. Språket var nu bytt till engelska. I sms:et tackade man för att han valt att sms:a dem och erbjöd olika alternativ. Antingen genom att skriva ”Help” för att få hjälp eller för ”Stop” för att inte få fler sms. När han senare kollade på sitt saldo på kontantkortet upptäckte han att det saknades 30 kronor. – Den metoden har jag inte alls hört om. Men jag är inte förvånad över det. Det är en annan variant av de som redan finns, säger Mattias Falkbåge på Nationellt bedrägericentrum. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.