Hotell borde betala tillbaka för inställd festival

14 maj, 2014 i Konsumenträtt

Två stockholmare bokade tre nätter på First hotell Brage i Borlänge när de trodde att Peace- & lovefestivalen 2013 skulle äga rum. Men festivalen ställdes in, skriver DT. Hotellgästerna avbokade en månad innan vistelsen, men fick inte några pengar tillbaka. Hotellet menade att gästerna hade bokat ett rum där återbetalning inte ingick vid avbokning. Det avtalsvillkoret är oskäligt, anser ARN. ARN slår också fast att gängse branschstandard är att gäster kan avboka ett rum fram till dagen innan ankomst utan att behöva betala för det. Två av nämndens ledamöter ansåg dock att hotellet inte ska behöva betala tillbaka några pengar eftersom det tydligt framgick att bokningen var bindande och inte kunde avbokas. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.