Insändare: Dyra böcker med allahanda tillägg

14 maj, 2014 i Handel

I början av april beställde jag ett antal böcker av Adlibris. Paketet kom efter få dagar. Inbillade mig, i min enfald, att det i paketet skulle ligga en faktura, skriver signaturen Bokmalen på helahälsingland.se. Sedermera kom ett brev från Klarna, både papper och e-post, men ingen faktura, inget inbetalningskort och inget OCR-nummer. Däremot fanns det i brevet ett mångordigt erbjudande att avbetala beloppet, 609 kronor, till en modest ränta på 19.9 procent. Är Klarnas affärside att med lock och pock förmå sina kunder att gå med på avbetalning som fördubblar varans pris?
Klarna svarar att Bokmalen antagligen nappat på kampanjen att skjuta upp betalningen i upp till två månader. Fakturan kommer då först i maj. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.