Banker måltavla i två av tre nätfiskeattacker i Sverige

16 maj, 2014 i Bedrägeri

Banksektorn är den överlägset största måltavlan i nätfiskeattacker i Sverige visar en ny rapport från Kaspersky Lab. Det skriver företaget i ett pressmeddelande. Under 2013 riktades 66,3 procent av nätfiskeattackerna i landet mot banker, att jämföra med 22,2 procent globalt. Bedrägeriförsöker kan tex ske genom att skapa falska webbsidor som efterliknar etablerade företags webbsidor. En tredjedel (31,5 procent) av alla nätfiskeattacker under 2013 utnyttjade namnet på en välkänd bank, nätbutik eller e-betalningslösning – en ökning med 8,5 procentenheter från föregående år. 22,2 procent av attackerna riktades mot just en bank. Andra vanligaste måltavlan i Sverige under samma period var sociala nätverk (12,4 procent) och på tredje plats kom mejltjänster (6,0 procent). Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.