Insändare: Allt fler vill äta ekomat men allt färre vill odla

19 maj, 2014 i Livsmedel, Miljö

Aldrig tidigare har vi köpt så mycket ekologisk mat som förra året, och Livsmedelsföretagen spår att intresset för ekologisk mat och hälsa bara kommer att öka lång tid framöver. Regeringen satsar dock inga pengar på ökad ekologisk produktion, skriver Johanna Sandahl, vice ordförande Naturskyddsföreningen, och CarlErik Ehrenkrona ordförande Ekologiska Lantbrukarna, i Folkbladet. Frågan är vem som ska möta upp kundernas intresse? I verkligheten är det nämligen så att arealen jordbruksmark under omställning till ekologisk produktion i Sverige minskar. Under 2012 minskade den med 44 procent jämfört med 2011. Regeringens brist på tydlighet gör att Sveriges lantbrukare förlorar marknadsandelar när ekomaten istället importeras. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.