Hennes bil såldes till en annan kund

20 maj, 2014 i Konsumenträtt, Motor

När Seyde skulle hämta bilen hon precis köpt var den såld till en annan, skriver Vlt. Bilfirman hävdar att säljaren inte hade befogenhet att sälja bilar. En säljare som dessutom har fått sluta på bilfirman. – De sa att vi fått bilen till ett alldeles för lågt pris. Sedan lovade de att de skulle skaffa en likvärdig bil, men det är nästan två månader sedan, säger Seyde. Köpekontraktet är undertecknat med Seydes namnteckning och en oläslig krumelur på raden för säljaren. Till artikeln >>
Juristen Ulf Stefansson på Konsumentverket säger att köpekontrakt är bindande. Om det kräver ledningens godkännande ska det tydligt framgå i form av dubbla rader för namnunderskrifter och så är inte Seydes kontrakt utformat. Han råder Seyde att köpa en likvärdig bil någon annanstans och låta Windahls Bil ersätta mellanskillnaden om den blir dyrare. Hjälper inte det råder han Seyde att vända sig till ARN, vars beslut Windahls Bil genom sitt MRF-medlemskap förbundit sig att följa. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.