Bluffmakare kom över fyra bilar

21 maj, 2014 i Bedrägeri, Motor

Bilägarna lämnade glatt över nycklarna till köparen – men några pengar fick de aldrig se röken av. Nu har den notoriske bilbedragaren från Köping återigen dömts till fängelse, skriver bblat.se. Vid tre tidigare tillfällen har den 38-årige mannen dömts för sammanlagt elva fall av liknande bedrägerier. Mannen letar bilannonser på köp- och säljsajten Blocket. När han hittar ett objekt som verkar bra ringer han upp säljaren och gör upp om att träffas – alltid på en helgdag när bankerna är stängda. Parterna har skrivit under ett köpekontrakt, och skickat in blanketten om ägarbyte. 38-åringen har samtidigt gjort en bank-överföring i sin mobiltelefon eller dator till säljarens konto. Men, så fort han åkt iväg med bilen har han gått in på bankens sajt igen och stoppat överföringen. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.