Professor: Handeln borde omedelbart sätta stopp

22 maj, 2014 i Livsmedel

Handeln borde omedelbart sätta stopp för danskt fläsk och annat kött som producerats olagligt. Det anser Bo Algers, professor i husdjurshygien, skriver DN. De stora affärskedjorna har inga planer att stoppa danskt kött. – Jag tycker att handeln agerar väldigt konstigt. Man försöker vinna billiga poäng på att öka andelen svenskt kött men man håller sig inte för god för att köpa in olagligt producerade varor, säger Bo Algers. – Jag tycker att branschen ska göra en branschöverenskommelse att inte handla med mat som produceras utan att reglerna följs, Och det borde man göra omedelbart, säger han. När DN pratar med de stora kedjorna Coop, Ica och Axfood säger samtliga att det inte finns tillräckligt med svenskt fläskkött för att täcka efterfrågan. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.