Grisdebatten på väg söderut

23 maj, 2014 i Livsmedel

Dansk grisköttsproduktion har ifrågasatts skarpt. Men det är minst lika illa i Tyskland och Sydeuropa, enligt Bo Algers, veterinär och professor, skriver TT. – De tyska grisarna har det ännu sämre. I Tyskland klipps svansarna av grisar i samma utsträckning som i Danmark, men i Tyskland får man dessutom rutinmässigt klippa tänderna av unggrisar, säger han till Metro. Statistrik för grisuppfödningen i Tyskland saknas, men i uppfödningen av alla livsmedelsproducerande djur används 211 milligram per kilo, jämfört med 43 i Danmark och 13 i Sverige, enligt Europeiska läkemedelsmyndigheten. – Ju längre söderut desto sämre kontroll. Det finns anledning att höja ett varningens finger för de flesta länder, säger Bo Algers till TT. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.