Spara 2756 kronor på din bil

23 maj, 2014 i Ekonomi, Motor

Tänk dig ett bensinkort som ger dig 2 kronor rabatt per liter. I ett år. Svårt? Rabatten motsvarar skillnaden mellan den dyraste och billigaste bilförsäkringen utslaget per mil, skriver Aftonbladet. En tre år gammal Volvo V70 D5 kostar mellan 11.496 och 8740 kronor att försäkra. Det mostvarar nästan 2 kronor milen om man kör 1500 mil om året. Varför är det så stora skillnader i pris? – Det första man bör kolla är om det finns någon skillnad i villkor och innehåll. Ett bättre innehåll i försäkringen kan förklara att den är dyrare. Men det finns inte alltid en direkt koppling mellan innehåll och pris, säger Gustav Jonsson, jurist på Konsumenternas försäkringsbyrå. Den vanligaste förklaringen till stora prisskillnader handlar om att försäkringsbolag riktar in sig mot olika kundgrupper. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.