Dåligt försäkringsskydd när du hyr ut lägenheten

27 maj, 2014 i Handel

Den 1 juli i år träder en ny lagändring i kraft som gör att det räcker med ”skäl”, i stället för ”beaktansvärda skäl” som i dag, för att hyra ut sin bostadsrätt i andra hand. Men de som hyr ut kan inte räkna med försäkringsskydd om olyckan är framme, trots att de har tecknat hemförsäkring, skriver Privata Affärer. Sveriges Bostadsrättscentrum, SBC, skriver i ett pressmeddelande att många hemförsäkringar med bostadsrättstillägg är otydliga med vad som gäller när bostadsrättshavaren inte är bosatt i lägenheten. Enligt lagen har bostadsrättsinnehavaren delat underhållsansvar för fastigheten tillsammans med bostadsrättsföreningen. Men en hyresgäst som hyr lägenheten i andra hand kan enbart teckna en hemförsäkring som omfattar skador på lösöre, vilket alltså inte omfattar det delade underhållsansvaret, enligt SBC. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.