Så kan din andrahandsuthyrning bli rekorddyr

27 maj, 2014 i Handel, Konsumenträtt

Allt fler väljer att hyra ut sin lägenhet i andra hand. Men nu varnar Sveriges Bostadsrättscentrum för att uthyrning av en bostadsrätt kan få dyra konsekvenser, skriver Metro. – Personen som bor i andra hand har en hemförsäkring, men den gäller ju bara för lösöre. Som bostadsrättshavare har du en försäkring som täcker till exempel vattenläckage och skador på själva lägenheten, men där måste man verkligen kolla upp om skyddet gäller om man bor på annan ort, säger Monika Jukic, chefsjurist på SBC. Vissa försäkringar kräver att bostadsrättshavaren ska vara folkbokförd på adressen för att försäkringen ska gälla, enligt SBC. – I försäkringsvillkoren är det inte alltid tydligt vad som gäller. I värsta fall står man helt utan försäkringsskydd. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.