Hårdare regler för webbutiker

28 maj, 2014 i Handel, Konsumenträtt

Snart träder en ny konsumentlagstiftning i kraft i Sverige och i alla andra EU-länder. Informationsplikten ökar för alla företagare som säljer via webben, skriver Privata Affärer. – Först och främst måste den som säljer via webben se till att informationen om alla tilläggskostnader är tydlig, och hur du beräknar den totala kostnaden, annars blir det svårare för dig att tvinga konsumenten att betala, säger Fredrika Allard, advokat på DLA Nordic och expert inom konsumentrelaterad juridik. Har du en webbplats måste du särskilt upplysa om din tjänsts eller varas huvudsakliga egenskaper, till exempel priset, kostnaden för leverans, portokostnader och andra tillkommande kostnader. Du måste också tydligt informera om köpet innebär en tjänst, hur länge avtalet löper och hur det kan sägas upp, vilket i praktiken främst får betydelse för dig som säljer tjänster. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.