Tågkaoset fortsätter – så får du pengarna tillbaka

30 maj, 2014 i Konsumenträtt

Onsdagens tågkaos fortsätter. Även om tågbolagen leder om trafiken eller ersätter med buss så gott de kan drabbas ett stort antal resenärer. En EU-dom gör det omöjligt för bolagen att nobba återbetalning, skriver DN. Tågbolag har tidigare hävdat force majeure på flygbolagmanér, det vill säga att återbetalning inte kan bli aktuellt om förseningar beror på omständigheter de inte kan kontrollera. Men sådana avtal är förbjudna slog EU-domstolen fast i höstas. Kortfattat innebär domen att alla förseningar över en timme ska ersättas och det inte spelar någon roll om förseningen uppstod före eller under resans avgång. Upp till två timmars försening ska du få minst 25 procent tillbaka och är det mer ska du få igen minst halva biljettpriset. I det här fallet ger SJ hela beloppet tillbaka oavsett vilken sorts biljett du köpt om du inte vill resa. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.