Kapare hotade ta över deras liv

5 juni, 2014 i Bedrägeri

När Viktoria och Camilla varnade om att en väns facebooksida kapats sattes hela deras liv på spel. ”Kaparen skulle ta min identitet och ge mig ett ekonomiskt helvete”, säger Viktoria till Sala Allehanda. – Facebookvännen behövde komma in på internetbanken men hennes egen dosa hade lagt av. Hon ville låna min bankdosa och undrade vilken bank jag hade. Då förstod jag att jag pratade med en bedragare, säger Viktoria. För att inte bedragaren skulle kunna lura någon annan lade Viktoria ut en varning på Facebook om att vännens konto kapats. Då blev kaparen hotfull. Även Camilla som varnade för id-stölden hotades. Kaparen visste både hennes och hennes sambos personnummer. – Att någon har ens personnummer är obehagligt och kan ställa till med elände. Men hoten blir sällan verklighet. Och kvinnorna skall ha en eloge för att de vågade varna andra. Det förhindrade förmodligen brott, säger Salas biträdande kriminalchef Peter Danielsson. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.