Varannan företagare saknar rutiner mot bluffakturor

9 juni, 2014 i Bedrägeri

Sommaren är en av de mest kritiska perioderna för företagens ekonomiavdelningar. Men trots att risken att drabbas av bluffakturor sägs vara extra stor när ordinarie personal har semester saknar nästan hälften av landets småföretagare rutiner för att stoppa skojarna. Det visar en färsk undersökning från Visma, skriver Startanu.se Förra sommaren minskade anmälningarna i landet med 6 procent jämfört med året innan. 2014 har dessutom börjat bättre än tidigare år. Första kvartalet i år minskade antalet anmälningar med hela 18 procent jämfört med motsvarande kvartal i fjol. – Det är bara att hoppas att detta är en trend som fortsätter. Falska fakturor är ett gissel för företagarna. Ett antal fällande domar mot bedragare har förhoppningsvis avskräckande effekt. Från undersökningar som vi gjort tidigare vet vi att företagarna ofta känner sig helt rättslösa mot fakturabedragarna, säger Rolf Dahlberg, vd på Visma. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.