Hon fick sin identitet kapad

17 juni, 2014 i Bedrägeri

Någon har tagit lån och krediter på över 200 000 kronor i Maries namn. Hon vet inte vem som kapat hennes identitet och har polisanmält händelsen. Nu har kraven från inkassoföretag och kronofogden blivit så stora att familjen riskerar att få lämna huset, skriver YA. Under en period förra året hade familjen en ansträngd situation med sjukdom och det gjorde att ingen reagerade på att post försvann från brevlådan. Men i höstas kom ett brev från Kronofogden med krav på obetalda räkningar. – Vi protesterade naturligtvis men kunde inte bevisa att vi inte sett räkningarna. Det handlar om en hel del pengar, säger Marie. Betalningspåminnelserna fortsatte att strömma in. Det började även komma brev från kreditupplysningsföretag. Familjen vände sig till polisen för att göra en anmälan men upplevde att de inte fick någon respons där. De fick besked att bevisbördan låg på dem och valde därför att inte göra någon anmälan. – Vi har spärrat alla kort men måste ändå betala. Den totala skulden är säkert uppe i 250 000 kronor nu med alla påminnelseavgifter som kommit under dessa åtta månader,s äger Marie. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.