Noll procent hästkött i färdigmaten

17 juni, 2014 i Livsmedel

Den senaste undersökningen som Livsmedelsverket genomfört i spåren av hästköttskandalen har fokuserat på nötkött i färdigförpackad mat och visar att inget av proverna innehöll hästkött. Det skriver Foodmonitor. 134 prover togs under april-maj 2014 på vanliga och populära matvaror, exempelvis köttbullar och annan färdigmat i butik, barnmat, mat som vi köper i delidisken samt hamburgare från de stora hamburgerkedjorna. I en liknande undersökning i samtliga EU-länder under våren 2013 innehöll knappt fem procent av de över 4000 proverna mer än en procent hästkött som inte hade deklarerats i märkningen på förpackningen. – Det är självklart så här analysresultaten ska se ut. Samtidigt fortsätter vi som jobbar med kontrollen nu våra aktiviteter för att hindra bedrägerier med mat, kommenterar Louise Nyholm, statsinspektör på Livsmedelsverket. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.