Bedragarmaffian i Skåne har knäckts

18 juni, 2014 i Bedrägeri

Sveriges kanske största bedrägeriutredningen går mot sitt slut. Den skånska bedragarmaffian är knäckt, skriver Sydsvenskan. Utredare Stefan Larsson är nöjd med resultatet: – Vi har sopat banan med dem, säger han. En hel vägg i ett rum på Sallerupsvägen är täckt med bilder på misstänkta som visar deras plats i organisationen och långa kontoutdrag över de miljontals kronor som har drivits in. Kriminella i Malmö och övriga Skåne har startat företag och anställt personal. Flera hundra personer har i kontorslandskap, ringt runt i hela landet och krävt in pengar för påhittade tjänster och hotat med inkasso. Omkring femtusen personer, många äldre och småföretagare, har lurats att betala. Mängder av olika företagsnamn har använts. Polisens operation Draupner resulterade i tre omfattande åtal som omfattar omkring 55 000 sidor.Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.