Så gör du rätt köp i begdjungeln

19 juni, 2014 i Handel, Motor

Ska du köpa en begagnad bil till sommaren? Fällorna är många och det finns många lurendrejare i farten. Di.se och Motormännens expert Milos Kosijer lotsar dig rätt i begbildjungeln. ”Kräv att få provköra bilen i en halv dag”, säger han. ”Om du köper av en lite mindre bilfirma som inte är MRF-märkt eller auktoriserad återförsäljare ska du kolla upp bolaget. Det finns skurkar som helt struntar i konsumentskyddslagen och inte rättar till fel trots att Allmänna reklamationsnämnden gett köparen rätt”. Han vill dessutom att du kollar serviceboken ordentligt. Servicen ska vara utförd som tillverkaren säger och alla stämplar ska finnas där. Du kan också kolla med företaget vars stämplar finns i boken, om bilen verkligen varit där. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.