Tre får fängelsestraff för bluff med fakturor

19 juni, 2014 i Bedrägeri

De tre huvudmännen i bluffbolaget 118 108 Media Solutions AB dömdes i dag av Malmö tingsrätt till långa fängelsestraff för grovt bedrägeri och försök till grovt bedrägeri. De döms för att ha skickat och krävt betalning för cirka tusen falska fakturor till främst äldre småföretagare. Samtliga åtalade, utom en, har nekat till brott, skriver Kvällsposten. En 21-årig lundabo utpekas som huvudman och döms till fängelse i tre år för grovt bedrägeri och försök till grovt bedrägeri. Två andra män dömdes också till fängelse för grovt bedrägeri, en 22-årig Lundabo och en 27-årig Malmöbo. 27-åringen dömdes till fängelse i fyra och sex månader för bland grovt bedrägeri, grovt skattebrott och vapenbrott. På en mobilfilm som åklagarna beslagtagit syn och hörs 27-åringen håna en äldre kvinna som ring till bolaget för sin makes räkning. Av 19 säljare fälldes fyra för medhjälp. Övriga friades. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.