Varnar för Omega 3–företaget

19 juni, 2014 i Hälsa, Handel, Varningar

Konsumentverket har fått in flera anmälningar mot Omega 3 kost Nordic AB, och utreder nu vilseledande telefonförsäljning och leverans av obeställda produkter. Det skriver Norran. Företaget kontaktar konsumenter via telefon och påstår att de gått till final i en tävling, och att de har chansen att vinna 10 000 eller 15 000 kronor på ICA. I samband med detta erbjuder säljaren en förpacking med omega 3-kapslar för 39 kronor, samtidigt som en del konsumenter har uppfattat att det skulle vara helt gratis. Vad konsumenten inte vet är att erbjudandet även innebär en prenumeration på kapslar, för 298 kronor per månad. Om man inte vill ha någon mer leverans måste man säga upp prenumerationen senast fyra dagar innan nästa leverans skickas ut – vilket sker 14 dagar efter beställningen. Till artikeln >>

1 svar på Varnar för Omega 3–företaget

  1. Men tyvärr så har vi en värdelös konsumentlag när företag kan pumpa pengar av folk precis som fuskbyggare som startar nytt företag.
    Vad är det för auktoritet av förtroende en konsumentlag har som inte agerar direkt? Så vad hjälper att det finns miljoner klagomålsajter när det är konsumentlagen som är undermålig som sitter och nonchalerar?