Bilfusk vanligt i Sundsvall

23 juni, 2014 i Konsumenträtt, Motor

Det finns gott om bilskojare i Sundsvallsområdet. I alla fall om man ska tro antalet anmälningar till ARN, skriver Dagbladet. Anmälningarna gäller skrotbilar som sålts som nya, fuskreparationer och andra bilbluffar. ARN:s uppgift är att utreda om bilförsäljaren eller bilverkstan gjort fel och sedan få dem att rätta felet. ARN kan till exempel rekommendera att säljaren ska köpa tillbaka fordonet eller att reparationen ska göras om. Men i praktiken får långt ifrån alla missnöjda rätt. Och även i de fall där kunden har rätt får denne inte alltid tillbaka sina pengar eller problemet åtgärdat av företaget. Vägrar företaget så har ARN inga tvångsmedel att sätta emot. Till artikeln >>
Se också listan på fallen i ARN just nu >>
Fordonsmäklaren Sundsvall AB är ett av bilföretagen som anmälts till ARN. Nu är det numera konkursade företaget med på Råd & Röns svarta lista. – Man kan inte göra alla kunder nöjda, säger vd:n Tobias Moberg, som vägrat följa ARN:s beslut i två fall. – Vi hade som nystartat företag inte råd att bekosta fel på andras begagnade bilar som vi bara hjälpte till att sälja, även om vi egentligen var tvungna till det juridiskt sett. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.