Så försökte it-bluffare att lura Anne-Mor, 73

23 juni, 2014 i Bedrägeri

IT-bedragarna låtsas ringa från Microsoft men ägnar sig åt organiserat lurendrejeri. Måltavlorna är äldre utan datorvana, skriver GT. – Jag är dålig på engelska och tyckte det var bättre att min son pratade och satte stopp för det här. Sonen Carl tog över luren. – Den som ringde sa på tjusig engelska att han var från Microsoft och påstod att vi hade fått många felmeddelanden på datorn på sistone. Han skulle hjälpa mig ladda ner mjukvara och fixa problemet, säger han. Bedrägeriet har pågått i många år, och polisen har legat steget efter. Tidningen The Guardian avslöjade 2010 att verksamheten var organiserad via callcenter i Indien. I april i år dömdes den 34-årig Mohammed Khalid Jamil, 34, i engelska Luton, till fyra månaders fängelse och tusentals pund i skadestånd. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.