Våga pruta – det tjänar du på

23 juni, 2014 i Ekonomi, Handel

Många prutar med liv och lust på turistortens myllrande basarer. Men de stora slantarna tjänar den som vågar be om rabatt här hemma. Visst går det att pruta – om du gör det på rätt sätt, skriver TT. Lockar bättre pris, lägre bolåneränta eller extra gåva på köpet? Ute i butikerna är mycket förhandlingsbart, menar Emma Wieslander som arbetar för organisationen Sveriges Konsumenter. Att ha personlig kontakt är A och O när du vill lyckas. Men se till att välja rätt tid och plats. Prisdiskussioner passar inte överallt. – Att pruta på Ica kanske inte fungerar så bra. Jag skulle inte heller pruta på avgifter på Skatteverket eller vårdavgifter. Försök skaka av dig blygseln och koppla på charmen. Sätt igång och börja be om rabatt, uppmanar Emma Wieslander. – Så länge du är trevlig kan du vara hur fräck som helst. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.