Växande trenden: Uthyrning av lägenheter per dygn

24 juni, 2014 i Ekonomi, Handel

Dygnsvis uthyrning av lägenheter har blivit ny trend i storstäderna. Det är snabba, skattefria pengar. Enbart i Stockholm erbjuds över tusen privata lägenheter till turister. Men fällor finns, skriver SvD. För privatuthyraren Henric dröjde det bara fem minuter efter att han la ut bilderna på sin centralt belägna lägenhet vid Tegnérlunden i Stockholm innan första bokningen kom in på sajten Airbnb. När dygnshyran 1000 kronor i toppläge gav fullbokat, höjde han till 1 200 kronor, och intresset håller i sig. Trenden stegras av att även privatuthyrning till turister ofta blir helt skattefri sedan schablonavdraget förra året ökades till 40 000 kronor. Airbnb gör anspråk på att automatiskt kolla ID-kort, ta betalt i förväg och kontrollera att såväl uthyrare som gäster stämmer med sina Facebookprofiler. Men några garantier för tillräcklig kontroll av dem som bokar finns förstås inte. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.