Samarbete ska snärja bluffare

26 juni, 2014 i Bedrägeri

Skatteverkets revisioner ökar pressen på fakturabedragarna. Sedan årsskiftet synas företag på bland annat Svensk Handels varningslista extra i sömmarna, skriver Upphandling24. Svensk Handel lämnar information om misstänkta blufföretag på Varningslistan löpande vidare till Skatteverket. Per Geijer, säkerhetschef på Svensk Handel, säger att samarbetet blir ytterligare ett sätt att snabbt slå ut och försvåra för fakturaskojarna: – Vi vet att många blufföretag är som stora svarta hål utan ordentlig bokföring eller skatteredovisning, säger han. Genom att se till att rätt skatt betalas, påföra straffavgifter samt ibland anmäla för misstänkt skattefusk och bokföringsbrott bidrar Skatteverket till att minimera risken för fusk och brott, samtidigt som seriösa företag skyddas. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.