Föll handlöst – när studsmatta sprack

7 augusti, 2014 i Hälsa

Familjens studsmatta hade några år på nacken, men inga synliga tecken på skador och slitage. Ändå brast hoppduken när dottern Hanna hoppade och hon föll handlöst mot marken. Nu vill hennes pappa Magnus uppmärksamma andra på riskerna med gamla studsmattor, skriver ttela.se. – Vi har skött om den så gott det går. Vissa lämnar mattan utomhus över vintern, men vi har alltid tagit in vår, säger pappa Magnus. – I bruksanvisningen står att studsmattan är av hög kvalitet och att den med rätt skötsel håller i många år. Det är omöjligt att vara beredd på att duken ska gå sönder. Hos Konsumentverket finns ingen specificerad livslängd för studsmattor. Utredaren Maria Lindstedt uppmanar konsumenter att granska sin studsmatta inför varje säsong. Enligt myndigheten för samhällsskydd och beredskap skadar sig 6000 barn varje år på studsmattor. Var tionde skadad får läggas in på sjukhus. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.