Gravt felaktiga påståenden i dagens Aftonbladet

11 augusti, 2014 i Bedrägeri, Tele- och internet

I dagens Aftonbladet (2014-08-11) finns en artikel där det förekommer gravt felaktig information som riskerar att skrämma upp konsumenter i onödan. För att undvika detta vill Telekområdgivarna kommentera dessa påståenden. Du betalar till exempel aldrig för samtal när du blir uppringd såvida du inte är utomlands med ett svenskt abonnemang, skriver rådgivningsbyrån. Däremot får man betala en kostnad som samtalet kostar om man ringer tillbaka. Om det är ett utlandssamtal så kostar det som ett utlandssamtal. Det finns dock en risk att det kan vara ett dyrare nummer i det landet eller att det är satellitsamtal (börjar ofta på 0088 eller +88). Telekområdgivarna påpekar också att de så kallade 071-nummer som omnämns i artikeln togs ur bruk redan 2002. Betalsamtal har idag prefixet 0900, 0944 eller 0939. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.