Lita inte blint på hotellbetyg

12 augusti, 2014 i Allmänt

Kvalitetssäkrare, guide eller marknadsföringsknep? Kundernas betygsättning av hotell, kallat hotellrating, väcker frågor, skriver TT. Allt fler hotell och resebyråer använder sig av kundrating. Men som konsument är det svårt att veta om omdömena är äkta. Booking.com försäkrar att ingen kan lämna ett omdöme innan de checkat ut. – Jag tror att folk söker tryggheten i vad andra tyckt, säger resekonsulten Charlotta Naumann. – Jag kan känna att jag har gjort rätt val av hotell om jag läser att 75 procent är nöjda. Själv funderar hon på att börja jobba med ett oberoende ratingföretag, då arbetet med att kontrollera kundbetygen är tidskrävande. Samtidigt är det en alltför viktig del av marknadsföringen att prioritera bort. – Även då något gick fel kan det vara positivt för resebyrån om det framkommer i kundbetyget sig att det ordnat upp sig, säger hon. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.