Falska fakturor blir allt färre

13 augusti, 2014 i Bedrägeri

Första halvåret minskade anmälningarna om bluffakturor med 24 procent jämfört med motsvarande period förra året. Det visar en sammanställning som Visma gjort av statistik från Brottsförebyggande rådet, BRÅ, skriver Visma. – Det positiva med de här siffrorna är att en typ av bluffverksamhet minskar, det negativa är att bedragarna tyvärr hittar på nya metoder för att nå samma mål – att lura pengar av småföretagare och privatpersoner, säger Rolf Dahlberg, vd för Visma Spcs. Till artikeln >>
Än ska vi inte ropa hej, tycker Anders Nyman, Driva Egets expert på bluffakturor. – Man ska veta att statistiken varierar väldigt mycket. Ett enskilt utskick från en fakturaskojare kan få stor påverkan på statistiken. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.