Fullt upp för landets teletekniker

13 augusti, 2014 i Tele- och internet

Sommaren år 2014 har det slagits både värme- och åskrekord. Det har ställt till det för landets operatörer. Basstationer har överhettats och det fasta nätet slagits ut. Just nu har landets teletekniker fullt upp, skriver SVD. I vanliga fall har Skanova tre dagars servicetid, men i flera regioner har servicetiden försenats till så mycket som 7-8 dagar. Enligt Skanova är det i normalläget omkring 3 500 anmälda fel i accessnätet för telefoni. I nuläget är den siffran närmare 14 000. Bara i Stockholms län finns 3 500 drabbade anslutningar. Längre ut i nätet, ute hos bredbands- och telefonikunder, har många fått sina ADSL-modem och trådlösa telefoner utslagna av blixtnedslag. – Vi har haft längre köer i vår kundtjänst, det tar längre tid än vanligt att få fel avhjälpta och det finns en risk att vi får ont om utbytesenheter i våra lager. Där ligger vi farligt nära, säger Hans G Larsson på Telia. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.