Telefonbluffen är en bluff

13 augusti, 2014 i Bedrägeri, Tele- och internet

De senaste dagarna har flera tidningar berättat att polisen i Värmland varnar för en ny telefonbluff. Människor skulle ha blivit lurade på hundratals kronor bara genom att lyfta på luren när det ringde, skriver NWT. – Det är inte tekniskt möjligt, säger Hans G. Larsson på Telia. Om det var sant skulle det ju vara så farligt att vi inte skulle kunna ha automatiska samtal i Sverige längre. Den värmländska ”nyheten” har oroat så många människor över hela landet att Hans G. Larsson och hans konkurrenter på andra stora telefonbolag gått ut på sina digitala plattformar och tillbakavisat ”Värmlandpolisens uppgifter”. Men, Värmlandspolisen har aldrig gått ut med en varning för de här samtalen säger Stefan Wickberg. – Det här bygger på en intervju med mig som jag inte är särskilt nöjd med. Vad jag faktiskt sa, som svar på en fråga, var att man kan vara försiktig med att svara om man ser en lång sifferserie på displayen som man inte känner igen. Och några polisanmälningar om pengar som dragits har polisen inte. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.